Opakowania próżniowe
Istnieje wiele sposobów na utrzymanie świeżości produktów spożywczych, jednakże nie każdy z nich daje takie efekty, jak pakowanie próżniowe. Dlatego też zajmujemy się sprzedażą worków próżniowych. Dzięki ich zastosowaniu możliwe jest utrzymanie świeżości własnych produktów przez dłuższy czas, a to z uwagi na odcięcie dopływu powietrza. Równocześnie pakując żywność do torebek próżniowych, chronimy je przed dostępem mikroorganizmów, które mają wpływ na przyspieszenie procesu psucia się owoców, warzyw czy mięsa. Torby próżniowe mogą być wykorzystywane także w innych celach. Dzięki nim przygotujemy własne produkty do zamrażania, a fakt, że jest to lepszy sposób od zwykłych toreb na żywność, sprawia, iż będziemy mieć więcej miejsca w chłodni czy zamrażarce.
Opakowania gładkie do pakowarek próżniowych
Są to woreczki służące do pakowania próżniowego. Mają one wszelkie atesty i spełniają normy prawne zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi. Worki do pakowania próżniowego wykonane są z materiału PA (poliamid) albo PE (polietylen). Oferowane przez nas woreczki próżniowe zapewnią właściwą ochronę zapakowanych do nich produktów przed wpływem niekorzystnych czynników zewnętrznych, dostępem zanieczyszczeń, drobnoustrojów, wilgoci, powietrza.
Pomagają one również w maksymalnym wydłużeniu trwałości produktów takich jak przyprawy, grzyby, warzywa, owoce, sery białe i żółte, produkty garmażeryjne, ryby, kiełbasy, wędliny, mięso oraz innych produktów niespożywczych.
Pomagają one również w maksymalnym wydłużeniu trwałości produktów takich jak przyprawy, grzyby, warzywa, owoce, sery białe i żółte, produkty garmażeryjne, ryby, kiełbasy, wędliny, mięso oraz innych produktów niespożywczych.
Folia wielowarstwowa pape
Miękkie folie barierowe PA/PE wykorzystywane są do pakowania produktów spożywczych w próżni, a także w zmodyfikowanej atmosferze (MAP) takich, jak:
- sery konfekcjonowane,
- sery twarogowe,
- szynki i wędzonki,
- mięso i wędliny,
- sery dojrzewające,
- artykuły płynne i sypkie,
- dania gotowe,
- materiały techniczne,
- owoce morza i ryby.
Korzystanie z technologii pakowania w zmodyfikowanej atmosferze ochronnej (MAP) stanowi jeden z najbardziej skutecznych sposobów na konserwowanie produktów spożywczych. Dzięki temu, iż powietrze zostaje zastąpione w opakowaniach mieszaniną gazów, firmy produkujące żywność mogą zredukować zupełnie proces rozwijania się mikroorganizmów oraz zapewnić wydłużoną świeżość pożywienia.
Folie sprzedawane są nie tylko pod postacią taśm tłoczonych oraz nakrywkowych służących o pakowania na maszynach rolowych, ale także pod postacią gotowych już worków o różnych wymiarach, do użytku w różnorodnych automatach pakujących.
Folie tego rodzaju odznaczają się:
- wytrzymałością termiczną,
- odpornością na przebicia,
- bardzo dobrą zgrzewalnością,
- bardzo dobrą termo-formowalnością,
- połyskiem i przejrzystością folii,
- odpornością na uszkodzenia mechaniczne (zgniatanie i przebicie),
- sporą barierowością odnośnie do promieni UV, pary wodnej czy gazów.
Opakowania wykonane z folii warstwowej PA/PE gwarantują hermetyczność i szczelność, dopuszczone są również do kontaktu z produktami spożywczymi.